Kookworkshopmailto:andymcdonald@chello.nlmailto:andymcdonald@chello.nl?subject=email%20subjectshapeimage_1_link_0

Andy

Ik ben geboren in Engeland, wist al heel jong dat ik kok wilde worden. Ik ben echt een chef die wil verwennen, mensen plezieren. “Elke dag creatief zijn en mensen blij maken, en vooral elke dag lekker eten… in welk ander beroep krijg je zo direct waardering?”

Ik wordt in 1970 geboren in Urmston, Engeland. Na de koksopleiding heeft ik een jaar in Zürich gewerkt en vervolgens kwam ik naar Nederland. In Amsterdam werkte ik in vijfsterrenhotels zoals Le Meridian Apollo met chef Rob Blaauboer en in het Barbizon met chef Jean Jacques Menanteau. Vervolgens werkte ik in de keuken van verschillende top restaurants. De laatste jaren werkt ik als ZZP-er aan verschillende projecten die met koken te maken hebben.

Ik wist al heel jong dat hij kok wilde worden. Dat kwam vooral door mijn oom die ook chef-kok was, maar ook door mijn moeder.

Mijn moeder maakte haar eigen jams, marmelades en ingelegde groentes. Mijn vroegste herinneringen spelen zich af rond de keukentafel, waar wij samen doperwten aan het doppen waren. Ook had mijn familie een eigen moestuin, waaruit de heerlijkste verse producten werden gehaald. Ik houd zelf van eerlijk, seizoensgebonden en lokaal eten met niet te veel poespas. Eigenlijk zoals mijn moeder voor me kookte.

Mijn passie voor koken probeer ik nu ook over te brengen op mijn twee zoons. Zij mogen kiezen wat er gegeten wordt en helpen ook vaak in de keuken. Het wordt nooit pannenkoeken of patat, maar altijd eerlijke gerechten zoals gehaktballen, stoofvlees of een heerlijk stukje vis.

CateringKookworkshop.html
Privekok AmsterdamCatering.html
Home cookingPrivekok_Amsterdam.html
24 kitchen
AndyBlog/Blog.html
ReceptenRecepten/Recepten.html